Tema pentru acasa: INEL ... facut cu mana ta.

Dimineata cand am ajuns acasa am zis ca nu fac nimic altceva in afara de a rasfoi blogurile fetelor. Asa am ajuns pe blogul Ramona J, care ne arata cateva din lucrusoarele pe care si le doreste. In postarea cu pricina apare o poza a unui inel facut cu siraguri cu strasuri. 99 de lire nu e un pret pe care l-ar putea plati oricine pentru un inel, mai ales cand il puteti face cu 2 maini stangi.

Poza preluata de pe blogul Tizei.

Siragurile cu strasuri se gasesc la mercerie. Restul materialelor le gasiti pe www.allex.ro. Iar tutorialul pentru confectionarea inelului il gasiti mai jos. Pornind de la idee, puteti face si alte modele. In loc de siraguri cu strasuri am optat pentru lant si, cum era prea simplu doar cu lant, am pus si cateva margelute.

Materiale necesare:
- clesti (de taiat, de presat, de facut bucle)
- lanturi
- baza pentru inel
- zale
- margelute
- ace cu cap
- IMAGINATIE (nu apare in poza)
Dintre cadrele de inel din poza am ales unul in 3 spirale pentru a-l putea "cracana".
Se ia una din zale si se desface (pacat de poza;  se va putea face mai bine cu chenonul ixus pe care il astept)


Cine a tinut pana acum o za in mama, stie ce vreau sa va arat in poza asta.

Pe ea se pun capetele a 3 lanturi. La final vom avea 6 lanturi aranjate pe za.Zaua mica de pe inel se conecteaza cu zaua care uneste cele 6 lanturi si care se inchide. Aveti grija sa nu o deformati. Cele 6 lanturi sunt grele si nu vrem sa ne trezim cu o za desfacuta si sa culegem lanturile de pe jos. Nici nu vrem cliente nemultumite sau bijuterii de reparat.Dupa ce am inchis zaua la loc, incepem sa taiem lanturile la dimensiunea dorita. (ar fi fost de preferat sa am 3 maini stangi ca sa pot face poze in timp de tai)
Pe o za de pe inel am pus cate 2 zale cu cate 6 lanturi de dimensiuni diferite. Intre cele 2 zale, cu ajutorul unui ac "destept" am pus cate o margeluta. Pasii sunt simpli.
Pe un ac punem o margeluta.


Taiem excesul, incat sa ne ajunga sa facem bucla. Aveti grija cat taiati. Daca taiati prea mult o sa fie un ac scurt si nu o sa iasa bucla, daca taiati prea putin o sa fie un ac prea lung si o sa iasa o bucla urata. Cu timpul o sa va obisnuiti si o sa stiti cat aveti de taiat din ac.


Cu clestele de bucle rotim acul, dar nu inchidem bucla.


Bucla deschisa o bagam in zaua de pe inel, intre cele 2 zale cu cate 6 lanturi.

 Inchidem bucla si gata ...


Continuam sa decoram si restul de zale. Mi-am dat seama ca nu o sa-mi ajunga lantul si am optat sa "lantuiesc" doar 6 zale din 9. Pe celelalte 3 am pus doar margele.


Aici inelul e pe aproape jumatate facut.Aproape gata. Mai am de decorat zalele de spira mijlocie. Tehnica e aceeasi ca la margelele puse intre zalele cu lanturi. 


Inelul e gata.E greu? Puteti folosi ce model de lant doriti. Eu am ales un lant cu za mare pentru a se vedea in poze. Margelele pot fi de dimensiunea si culoarea dorita de voi.


Produsul final costa mai putin de 99 lire.

 Un inel mai vechi, dar facut cu aceeasi tehnica.Scuze de calitatea pozelor, dar asa cum sunt ele sper sa nu ajunga pe alte bloguri. Nu le-am semnat tocmai pentru a se vedea bine ce fac.
Daca aveti nelamuriri puteti lasa un comentariu si va raspund.

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014