Tema pentru acasa: CERCEI

M-am gandit ca rubrica de tutoriale sa se numeasca "Tema pentru acasa" pentru ca va fi o tema si pentru mine si pentru voi. Eu sper ca va veni ziua in care imi veti arata ce ati facut voi dupa tutorialele postate de mine.

Acum 11 zile am primit o poza de la SuperficialBeauty si urmatorul mesaj: " iti atasez o poza cu un model de cercei care imi plac f mult...(fara piatra din mijloc ), dc ai timp si placerea sa faci un tutorial si poate sa ii si vinzi :) mi-ar placea tare mult .."
 Cerceii din fotografie nu sunt ai mei, sunt semnati FluBijoux.


Am cautat un cadru asemanator, dar nu am gasit unul cu numar par de zale pe margini. Nici nu as putea si nici nu ar fi frumos sa-i copiez in totalitate.
In seara aceasta, Simona (ca sa fie mai simplu si sa nu mai incurc numele) m-a rugat sa nu uit de cerceii ei, asa ca m-am gandit ca trebuie sa fac ceva urgent. Am pregatit un tutorial la o pereche de cercei inspirati din acest model, dar am folosit un cu totul alt model de cadru, lant si margelute purpurii.

Materiale necesare:

- 2 tortite pentru cercei
- 2 cadre pentru cercei
- lant
- margelute
- clesti (de taiat, de bucle si de presat)


Sa trecem la treaba:

M-am folosit de un ac ca sa tai 8 bucati egale de lant, din care am folosit doar 6. Lungimea e in functie de preferintele fiecareia din voi. Unele fete prefera cercei mai lungi, altele nu vor sa iasa in evidenta.Pe cadrul desfacut alternam margelutele cu lanturile.Dupa cea de-a patra margeluta luam primul lant si ii punem capatul liber pe cadrul cercelului, apoi puneam cea de-a cincea margeluta.


Luam capatul liber al celui de-al doilea lant si il introducem pe cadru, alternam cu o margeluta, apoi cu capatul liber al celui de-al treilea lant.
Urmeaza a fi pusa ultima margeluta. Intr-un final vor arata ca in urmatoarea fotografie.Prindem la loc cadrul cercelului si incercam sa aranjam frumos margelutele si lanturile.Desfacem o tortita si introducem cadrul cu margele si lanturi.


La fel facem si al doilea cercel.Incercam un alt model de aranjare a lantului pe cadru. Primii pasi sunt aceeasi. Desfacem cadrul si insiram 4 margelute si 3 lanturi.Dupa a patra margeluta luam capatul liber al celui de-al treilea lant si il punem pe cadru.


 Dupa cea de-a cincea margeluta luam capatul liber al celui de-al doilea lant si il punem pe cadru.Urmeaza a sasea si a saptea margeluta intre care punem capatul liber al primului lant. Rezultatul il puteti vedea in fotografia urmatoare.


Inchidem cadrul si punem tortita cercelului.In final eu am doi cercei diferiti pentru ca am avut doar doua cadre in loc de patru cate ar fi trebuit pentru doua perechi de cercei.


Care din cele doua modele va place mai mult? Ce culori ati prefera la margelute?Honey, stiu ca nu sunt cerceii pe care mi i-ai aratat si pe care ii doresti, promit ca o sa caut cadre asemanatoare cu cele din fotografia trimisa de tine. Luni o sa incerc si la cele doua magazine de accesorii din Timisoara, sper sa gasesc.

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014