Tema pentru acasa - Cercei SuperficialBeauty

Numele l-am ales dupa numele domnisoarei care mi-a trimis poza de inspireatie. Din pacate nu am toate fotografiile ca sa fac puzzle-ul tutorialului, dar o sa intelegeti pana la urma. Nu sunt greu de facut, sa ne apucam de treaba!

Materiale necesare:
- tortite pentru cercei
- cadre pentru cercei (trebuie sa aiba un numar par de gaurele) 
- lant
- zale cat mai finute/mici (zalele mari sau duble nu ar arata bine)
- clesti: de taiat, de presat si de facut bucle


Pe un ac cu cap pun lantul ca sa-l pot taia. Ma ajuta sa tai mai multe bucati de lant egale fara a trebui sa numar zalele.
Am taiat 8 ucati de lant. In functie de numarul de gauri de pe cadre sau in functie de preferinte puteti taia mai multe, mai lungi sau mai scurte.


Fiind zale mici trebuie sa ne ajutam de clesti pentru a le desface. In mana stanga tin clestele pentru bucle in care prind zaua, iar in mana dreapta tin clestele pentru presat cu care desfac zaua. Nu se trag capetele inspre stanga si dreapta ca sa nu o deformam. Trebuie sa desfacem zaua tragand catetele inainte si inapoi.  (Sper sa gasesc tutorialul video despre cum se desfac zalele).


Dupa ce am pus capatul lantului pe za, introducem zaua in gaura cadrului.


Tot cu cei 2 clesti, de bucle si de presat, inchidem zaua. Sa aveti griji sa uniti bine capetele ca sa nu se desfaca sau sa cada lantul. La bratari si coliere folosesc zale duble pentru a nu se desface. Celalalt capat al lantului il trecem prin zaua pe care o prindem de gaura opusa primeia.La fel facem si cu urmatoarele bucati de lant. De aici nu mai am pozele, sorry. Dar sunt sigura ca ati inteles, nu sunt greu de facut.
Mai lipseste partea in care adaug tortitele cerceilor. Noroc ca inainte sa-i fac pe astia am facut cateva poze la cerceii simpli. Aveam de gand sa fac o postare doar despre tortite, dar sunt multe modele de cercei care se pot face, nu cred ca i-as putea face pe toti.
La partea asta ne intereseaza doar tortitele si partea decorata a cercelului, care poate fi cadru, ac cu margele, mai multe ace cu mai multe margele, lant, etc.


 Desfacem tortita cu ajutorul clestelui de bucle.


 

Prindem cadrul de bucla tortitei.


Si o inchidem tot cu ajutorul clestelui de bucle.


 Simplu, nu?


Tortitele le puteti adauga la sfarsit, dupa ce ati lucrat cercelul ca atare.

Rezultatul final: o pereche de cercei pentru care veti fi admirata de toata lumea. Unde mai pui si satisfactia pe care o simti cand spui ca cerceii sunt facuti cu mana ta? ;))


Baci e abbracci!

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014