Experiment - Brush Guard DIY

Trebuie sa-mi fac o rubrica cu postari geniale. Am fost de noapte la lucru si dimineata ma plictiseam, na ... Si tot click-uind eu pe ici pe colo vad la Michele Phan un video pe Ytub si inca unul si hop ... un video despre pensule. Teorie .. cum sa le spalam, cum sa avem grija, etc etc. Voi va iubiti pensulele? Eu, pe zi ce trece, le iubesc tot mai mult. :)

Teoria o invatati de la Michele Phan eu va arat practica romaneasca.


Ati vazut minunatiile alea de Brush Guards? Eu nu am stiut de ele pana azi, dar cand le-am vazut am stiut ca trebuie sa le am. Pe The Brush Guard costa, nu mult, dar costa. Desi, daca fac un calcul avem nevoie de un brush guard pentru fiecare pensula. Deci .. costa.

Creierul meu a functionat .. si a functionat ... si constiinta imi spunea ca trebuie sa am brush guards pentru ca mare parte din pensulele mele incep sa se dezlipeasca. Nu ar fi o problema pentru pensulele ieftine, dar ce fac cu pensulele pentru care am platit scump?

Pentru practica avem nevoie de  ...
- pensule, ca doar ele sunt personajele principale (am ales 5 pensule: F50 Sigma, F80 Sigma, pensula pentru fata ELF Essentials, kabuki ELF Studio si o pensula pentru ochi) - sunt proaspat spalate, special pentru experiment.
- un vas din plastic, sticla, ceramica, etc .. pensulele nu o sa faca mofturi
- banda adeziva (pe care nu am gasit-o, dar aveam leucoplast in geanta)
- cel mai important - folie - nu stiu sa va zic cum se numeste, unde se gaseste, cat costa exact. Eu primesc role de la mama, le decupez si pun pe fundul sertarelor. Vedeti voi in poza ce am folosit eu si va orientati. Am descoperit ca se numeste folie anti alunecare si am aflat ca sigur se gaseste la Ikea.
- nu uitati de foarfeca sau cutter Respectiva folie din plastic. Eu am masurat 8 cm de la margine si am taiat.


Am decupat 2 fasii de folie si cateva bucati de leucoplast.


Prima pensula, cea care striga ajutor de pe parchet. Am gasit-o ieri, nu stiam ca se ratacise. I-am luat masura, ca o croitoreasa buna ce sunt. Apoi am decupat folia. Probabil prima data e mai greu, apoi puteti taia bucati de folie cu masuri standard, pe care sa le folositi la orice pensula.


Am invelit-o frumos si am lipit cu leucoplast. Folia folosita de mine e destul de groasa, dar ma interesa sa poata sta dreapta, o sa vedeti voi de ce. Mai jos am mai lipit o bucata de leucoplast, pentru a da forma cilindrica.


Nu se vede nici o luminita, e pensula care sta cuminte si asteapta sa fie uscata.


Se vede, da?


In cateva clipe va sta in picioare.


A doua pensula e F50 Sigma care ia o forma foarte ciudata daca nu o las sa se ucuce intr-o pozitie potrivita figurilor ei de vedeta.  I-am luat si ei masura.


Am imbracat-o frumos in folie...


... pe care am lipit-o cu leucoplast.


Le-am pus in vas, apa se va scurge din ele.


Pensula pentru fata ELF Essentials e destul de mare, stiti.  Luat masuri, facut hainuta, sigilat bine si la uscat cu ea.


Perii ei stau ca intr-un corset.Kabuki ELF Studio care mereu isi usuca parul in vant. Ia o forma foarte ciudata. Sper sa o linistesc cu noua hainuta facuta pe masura ei.Stau bine, nu?


Eu o sa-mi decupez mai multe bucatele. O alta varianta la care m-am gandit ar fi sa fac cate un brush guard pentru fiecare pensula si sa le etichetez. Da, stiu ... sunt mai speciala sa zic asa. :)) Dar si pensulele sunt speciale pentru realizarea machiajelor, nu? Si daca avem grija de ele ne pot fi de folos multi ani de zile.

O sa va dezvalui comportamentul pensulelor. Astept sa se usuce si le fac poze. ;)

Baci e abbracci!

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014