Pensula de pudra

La postarea despre pensulele EcoTools am primit un comentariu de la Ada care ma intreba care sunt dimensiunile pensulei pentru pudra si daca e stufoasa. Atunci mi-au picat in gand intrebarile ... Cum trebuie sa fie o pensula de pudra? Cat de mare trebuie sa fie? Cum trebuie sa fie perii unei astfel de pensule? I-am promis ca modific o poza in care sa trec dimensiunile pensulei, dar mai bine fac o postare comparand toate pensulele de pudra pe care le am. Am gasit doar patru pensule ...

Pensula Ecotools e ultima pensula achizitionata si bineinteles ca o folosesc mereu. Perii ei sunt densi, moi, fini si nu cad in timpul sau dupa spalare. Se usuca relativ repede, iar forma ramane aceeasi. Presimt ca o voi folosi mult timp de acum incolo, mi se pare pensula perfecta pentru aplicarea pudrei compacte sau pulbere. V-am mai spus intr-o alta postare ca pentru aplicarea pudrei pulbere iau putin produs pe pensula, apoi o rotesc in capac pentru a doza mai bine produsul. De ce sa-mi suflu pudra in aer cand o pot economisi? Ei.. aceasta pensula intra perfect in capacul cutiei de pudra Laura Mercier, singura pudra pulbere pe care o am.
Mai am doua pensule asemanatoare, dar au manerele mai scurte. Nu le-am considerat pensule pentru pudra deoarece le folosesc pentru aplicarea conturului si a fardului de obraz.


Prima pensula o folosesc pentru aplicarea pudrei, pe a doua o folosesc foarte rar, iar pe a treia o folosesc pentru aplicarea conturului.

 

Pensula Sigma  pe care am folosit-o inainte sa o cumpar pe cea de la EcoTools. V-am aratat-o in postarea in care prezentam kitul Naughty in Black de la Sigma.  Perii ei sunt moi, dar nu mai fini decat cei ai pensulei Eco Tools. Nu naparleste nici in timpul si nici dupa spalare. Se usuca repede si nu-si pierde forma.Manerul ei este mai scurt, fiind din travel kit, dar acest lucru nu ma deranjeaza pentru ca nu am obiceiul sa scap obiectele din mana.


Pensula ELF este cea mai mare pensula de pudra pe care o am. Cand am primit-o m-am si speriat putin, aveam impresia ca imi va acoperi jumatate de fata. In timp, perii ei au devenit aspri, uneori chiar simt ca imi inteapa tenul. Am rasfatat-o cu balsam si cu ulei de masline, dar s-a incapatanat si nu s-a inmuiat. Nu o mai folosesc de ceva timp, dar o pastrez pentru cazuri de urgenta. Urmeaza sa fac un experiment cu ea ca sa vad cum se intelege cu tratamentul de la Gliss. I-au cazut cativa peri in timpul primei spalari, ceea ce mi se pare normal. Dar nu mi se pare normal ca si-a pierdut forma ...


Pensula Fraulein am cumparat-o la un blog sale. Perii ei sunt la fel ca cei ai pensule ELF aspri si teposi. Nu o folosesc, am cumparat-o deoarece vreau sa-mi fac un set separat de pensule pentru experimentele pe alte fete. La machiajul fetelor nu mai folosesc pensulele personale.
Pot spune doar ca manerul ei este foarte lung, poate chiar deranjant daca va machiati intr-o oglinda pozitionata aproape.


Toate 4 pensulele la un loc ...


Chiar daca pare cea mai mica si mai putin densa, prefer sa folosesc pensula EcoTools pentru aplicarea pudrei. A doua optiune este pensula Sigma.In timp ce scriam postarea mi-am amintit (asta se poate intampla doar cand te grabesti sa faci o postare) de pensula din par de bursuc, a cincea pensula de pudra. Face parte din primul meu set de pensule cumparat de pe ebay. Nu o mai folosesc de mult timp, perii aspri din par de bursuc nu sunt pe gustul tenului meu. E doar o alta pensula care inteapa. Manerul ei este lung, dar ,inainte sa-mi fac masuta de toaleta, aveam oglinda pozitionata la departare si nu ma deranja acest lucru.Trebuie sa ma stapanesc in a mai cumpara pensule ...


Acestea sunt aproape toate pensulele despre care am scris in postare: pensula Fraulein, pensula no-name, pensula ELF, pensula Sigma lipseste pentru ca ma grabea bateria aparatului foto, pensula EcoTools, pensula Deborah, pensula EcoTools.


Sper ca postarea sa va ajute in alegerea pensulei perfecte pentru aplicarea pudrei. Nu recomand pensulele Fraulein si ELF. Din aceiasi bani va puteti achizitiona o pensula EcoTools, fiind de mai buna calitate. Chiar daca va permiteti una mai scumpa cum ar fi cea de la Sigma, eu tot pensula EcoTools o recomand.
Cum credeti ca trebuie sa fie o pensula pentru pudra? Voi ce pensule folositi? Ce trucuri folositi pentru a aplica pudra?


Baci!

PS: Sa-mi spuneti daca vreti sa va arat si alte pensule. 

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014