Omega 3 pentru piele?

Eczeme, psoriazis, dermatita, piele uscata, solzoasa si riduri timpurii? Ele sunt steagul rosu care ne spune ca ceva este gresit in corpurile noastre. Acest lucru nu numai ca ne afecteaza personal, dar  si in relatie cu ceilalti!

Acum trebuie sa recunoaştem ca in zilele nostre,  aspectul pielii, in special aspectul tenului, este cartea noastra de vizita. Imeginea unei persoane care transmite o stare optima de sanatate este, de asemena, la baza uneia dintre motivatiile cele mai puternice ale omenirii: activitatea sexuala. Chiar si in cele mai vechi timpuri au fost utilizate practici estetice si ritualuri pentru a mentine un aspect cat mai tineresc si mai placut al pielii, in ciuda trecerii anilor. 

 
Aspectul pielii  este nu numai un indice al  starii noastre de sanatate (din punct de vedere clinic), dar, de asemenea, conteaza ca ca prima impresie in altele si poate face o diferenta intr-un interviu pentru un loc de muncă sau la o intalnire.

Ce rol are Omega 3? 


Acest nutrient natural are capacitatea, daca este luat in doza corecta, de a controla procesele inflamatorii. Cu alte cuvinte, Omega-3 controleaza in mod natural reactiile chimice care alimenteaza inflamatiile in corpurile noastre.

Mai mult decât atat, pentru ca Omega-3 imbunatateste circulatia sangelui, oxigenul si nutrientii ajung mai usor la nivelul pielii. Acest lucru ajuta la imbunatatirea aspectului tenului si reduce ridurile, care sunt adesea semnele cele mai evidente de imbatranire.

Daca ne dorim o piele cu aspect sanatos, stralucitoare, elastica si daca vrem sa parem mai tinere, Omega 3 in doze luate zi de zi poate fi arma noastra secreta impotriva imbatranirii. Care sunt cele mai frecvente simptome ale lipsei Omega 3 din organism? 

* par si unghii fragile
*senzatie de oboseala si amorteala
* capacitate scazuta de memorare
* piele uscata
* probleme ale inimii
* schimbari de dispozitie
* depresii
* probleme ale circulatiei sangelui 

Ce se intampla la nivel celular? 


Telomerii suntpartea terminala a ADN-ului si apare in mod natural cu fiecare diviziune celulara. Este considerat o indicatie fiabila a starii de imbatranire a celulelor. 
Scurtarea telomerilor este un marker al varstei celulare


Cum poate Omega 3 sa inhibe imbatranirea celulara?

Se considera ca sunt 2 mecanisme posibile prin care Omega 3 pot restrange scurtarea telomerilor.

Primul este ca, Omega 3 sunt in masura sa stimuleze mecanisme celulare care au ca efect final producerea de enzime antioxidante puternice (catalaza si superoxid dismutaza). Deoarece stresul oxidativ este acum una dintre teoriile cele mai fiabile privind imbatranirea, Omega 3 protejeaza celula de imbatranire prin cresterea apararii antioxidante. 

Al doilea mecanism este ca Omega 3 ar stimula o enzima numita telomeraza celulara, a caror actiune este de a proteja telomerii de reducerea progresiva care apare la fiecare diviziune celulara. Prin aceasta actiune indirecta, Omega 3 ar fi posibilitatea de a opri reducerea telomerilor cu efect final de imbatranire a celulei. 

Chiar si inflamatia sistemica, obezitatea, stresul oxidativ si lipsa de activitate fizica pot duce la scurtarea telomerilor in organismele adule. 

Omega 3 sau Botox? 

Se presupune ca Omega 3 relaxeaza ridurile hranind pielea din interior.

Intr-un studiu efectuat pe 480 de femei adulte din Anglia, Franta si Germania, care au fost testate timp de 14 saptalamani, s-a observat reducerea semnificativa a ridurilor (in special a celor cunoscute sub numele de "laba gastii", variind de la 10-30% fata de 0% dintr-un grup de control care au luat doar pastile placebo. 

Celor 110 femei din grupul francez le-au fost efectuate biopsii locale la o adancime de 4 mm sub piele, atat inainte cat si dupa tratament. Colagenul (proteina cheie care da tonus pielii noastre) fusese recent produs in derm, stratul profund al pielii. Nu au fost descoperite alte tratamente orale care sa faca acest lucru. 

Ce contin capsulele care netezesc ridurile si ne fac sa aratam mai tinere prin stergerea semnelor de imbatranire de pe fata? 

Formula secreta este un amestec de ingrediente naturale si antioxidati: vitamina E, vitamina C, isoflavones soia, licopen si acizi esentiali Omega 3. 

Omega 3 are efect antirid?

Dupa cum spuneam, Omega 3 patrunde prin membranele celulare, astfel imbunatatindu-se circulatia sangelui in capilarele din piele, favorizandu-se astfel respiratia celulara si aprovizionarea cu nutrienti. 
Efectul Omega 3 este, de asemenea, sa reduca procesele inflamatorii in tot corpul, inclusiv pielii, astfel incat semnele de iritatie locala si inflamatie sunt reduse, iar pielea pare sa aiba un aspect mai luminos, compact, elastic si mai tanar. 

Vitamina E a fost adaugata in diferite grade in capsulele de Omega 3 pentru a fi protejate si conservate de-a lungul timpului. 

Ingredientele capsulelor Omega 3 de la Lysi: ulei de peste Omega 3, gelatina, glicerina, vitamina E (tocoferoli naturali). 

Doza recomandata: 2-3 capsule/zi sau la recomandarea medicului, pentru adult  si copii de peste 11 ani.
 
Pret recomandat: 40 lei (120 capsule). Se gaseste In farmacii, in magazinele cu produse naturiste si pe www.sagasanatate.ro.Credeti ca Omega 3 poate fi un ajutor in mentinerea greutatii ideale? 


Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014