Stiati ca ...* Regimul alimentar al eschimosilor este format in cea mai mare parte din produse din peste si diverse fructe de mare, in randul lor frecventa bolilor cardiovasculare fiind foarte scazuta?


* Alimentatia eschimosilor contine 13% acizi grasi denumiti Omega 3 (acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon)?* La eschimosii care consuma carne de peste si de foca (oare ce gust are carnea de foca?), aparitia infarctului miocardic este de aproximativ 400 ori mai mica decat in societatile civilizate, deoarece acizii grasi Omega 3 se acumuleaza in organism in cantitati de cel putin 10 ori mai mari decat in urma alimentatiei obisnuite?


* Uleiul de peste are in compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic care sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese chimice?


* Prostaglandinele sunt implicate in raspunsul imun, functionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara si scad riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct miocardic?


* Cercetarile efectuate au aratat ca acizii grasi Omega 3 pot preveni cancerul de san, precum si cel de colon?*Fumatorii care consuma peste se imbolnavesc mai rar si emfizem pulmonar deoarece uleiul de peste reduce inflamatia si contracareaza efectele nocive ale fumului de tigara?


* Dupa cateva luni de tratament cu ulei de peste s-a constatat ameliorarea certa a durerilor matinale cauzate de afectiunile reumatismale?


* Acizii grasi Omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la infectii si ca se mai pot recomanda si in unele boli ale sistemului nervos?

*Acizii grasi Omega 3 pot contribui la functionarea normala a creierului?


 * Concentratia cea mai mare de acizi grasi nesaturati Omega 3 o au somonul si heringul?
*Ca organismul nu poate sintetiza acizi grasi Omega 3, dar ca pot fi asimilati prin alimentatie?


 .. dar si datorita capsulelor cu Omega 3?
Fac parte din proiectul inceput de agentia de relatii publice Arena Comunication si Lysi, cel mai  apreciat producator international de ulei de peste si de suplimente nutritive pe baza de ulei de peste.  Pentru a putea ajuta la informarea si constientizarea importantei acizilor grasi Omega 3 pentru sanatate, vor mai urma doua postari pana la sfarsitul saptamanii.Baci!

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014