Curatarea pensulelor


     
     Nu vreau să vă vorbesc despre curățarea frecventă a pensulelor pentru că deja știți teoria, s-a scris destul pe alte bloguri. Vreau doar să vă arăt cum îmi curăț eu pensulele de machiaj. Timp de 2 ani am încercat diverse variante. La început spălam pensulele cu șampon. Cum am destul de multe, îmi lua mult timp până să le spăl pe toate, plus că trebuiau clătite foarte bine, consumam mult șampon, uneori nu erau destul de curate. Am amestecat și alcool sau spirt cu șampon, rezultatul fiind înăsprirea pensulelor. Apoi am început să le spăl cu săpun natural. Îmi lua mai puțin timp, iar pensulele păreau mai curate. După fiecare spălat trebuiau lăsate timp de cateva ore la uscat. De aproximativ o lună de zile îmi curăț pensulele cu alcool izopropilic și nu mi se mai pare un chin. De alcoolul izopropilic am aflat de la Camelia, atunci când a scris pe blogul ei.
 

      Ce avem nevoie? Pensule murdare, un pahar pe care nu-l mai folosiți pentru altceva, un prosop (eu folosesc unul închis la culoare) și o fereastră deschisă (să nu-mi spuneți că nu v-am spus). 


     Să trecem la treabă. Punem puțin alcool izopropilic în pahar, luăm pensula în mână și o rotim prin alcool până devine curată, după care o ștergem de prosop cu mișcări de la stânga la dreapta sau circulare (în cazul pensulelor mari). Să aveți grijă să nu va stropiți pe față în timp ce ștergeți pensule de prosop.      Ca să nu încarc prea multe fotografii în postare am pregătit 2 colaje cu fotografii ale pensulelor înainte și după curățare. 
 Pro:
 - timpul petrecut pentru spălarea pensulelor s-a scurtat considerabil
 - pensulele se usucă și pot fi folosite mult mai repede
 - prețul mic alcoolului (14 lei am dat eu pe o sticlă de 1 L)
 - pensulele sunt curate, își păstrează forma și nu le mai cad perii
 
 Cons:
 - mirosul alcoolului (dacă nu aveți multe pensule de curățat și dacă țineți geamul deschis, nici nu-l simțiți)
 
 
     Dovada că pensulele își păstrează forma: 


      Voi cum vă curățați pensulele de machiaj? Știați despre sau ați încercat alcoolul izopropilic? 


Baci!

LE: Alcoolul izopropilic l-am comandat de aici.

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014