Ramble + DIY: Sa reciclam si sa folosim      Dacă trebuia să merg la lucru de dimineață, de fapt chiar trebuia să fiu azi de gardă, nu m-aș fi putut trezi la ora 7 ca să am timp să mă plictisesc. Am și interzis la spălatul geamurilor și perdelelor, deoarece sunt internată la domiciliu. Norocul meu e că îmi pot pune singură perfuziile și îmi pot face injecțiile pe fluturaș. Dar curățatul sertarelor și produselor cosmetice nu apare pe lista de interzise, nu fac decât efortul de a sta pe scaun. Mi-am ocupat și sertarele dulăpiorului cumpărat din Ikea, mai trebuie să mă gândesc cum să-mi rearanjez cosmeticele care nu își găsesc locul. Tot cotrobăind sertarele am găsit un milion de mostre nefolosite. Marea majoritate sunt trimise de curând de mama. Nu-mi plac produsele la pliculeț, le folosesc o singură data apoi rămân desfăcute și se pierde destul produs. Voi câte zile păstrați sau folosiți dintr-un pliculeț pe care l-ați desfăcut? Ce să fac cu ele? E păcat să le arunc, așa că le-am mutat în recipiente rămase de la alte produse.
 

     Teancul de mostre Lichtena a ajuns într-o sticlă rămasă de la un demachiant Farmec. Am clătit sticla cu săpun, am lăsat să se scurgă apa din ea, apoi am desfăcut fiecare pliculeț Lichtena și am mutat conținutul în sticla de plastic. Lichtena e un detergent pentru față și corp, pentru piele sensibilă. Încă nu știu pentru ce o să-l folosesc, dar cred că pentru spălarea tenului, oricum mai am doar puțină spumă Boots.  


      Apoi a venit rândul pliculețelor cu cremă Arga. Aveam 2 cutii din sticlă mată de la o cremă de față L'Erbolario. Într-una din cutii mi-am pus, mai demult, conținutul unei mostre generoase de scrub Sparitual, dar cealaltă cutie era goală. Am spălat-o cu săpun, am lăsat-o la uscat, am desfăcut fiecare pliculeț de cremă Arga și am mutat crma în cutiuță. O să am ce folosi 2 săptămâni de acum încolo, cremele pe care le am în tub mai pot aștepta.      Ca să știu ce am pus în fiecare ambalaj refolosit, am tăiat câte o bucățica din câte un plic, apoi l-am lipit cu bandă adezivă.       Nu păstrez chiar fiecare ambalaj de la orice produs cosmetic, doar ce cred eu că îmi va fi necesar. Așa am păstrat cutiuțele de la pudrele Laura Mercier. Una a fost umplută cu pudra LM primită de la Corina, alta cu pudră MAC primită de la Camelia. O să le curăț și o să-mi mut din cutia mare de pudră pe care o am acum și le pot folosi când plec în călătorie. Cutiuțele mici din a două poză le-am comandat de pe ebay și le folosesc când am un singur plic de cremă sau să mut din pigmenți. Același tip de cutiuțe le-am folosit când am topit creioanele Jumbo de la NYX. 

     Voi ce faceți cu pliculețe de cremă pe care le primiți? Păstrați ambalajele produselor cosmetice pe care le-ați terminat? 
 
     Ideea mea de azi vi se pare bună, idioată sau expirată? 

Baci!

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014