Tema pentru acasa: Un Z palette

     Bănuiesc că majoritatea dintre voi ați văzut drăguțele palete Z în care va puteți pune fardurile preferate sau fardurile mono după ce sunt scoase din cutiuța lor de plastic. Prețul lor este destul de mare, nu știu câte dintre noi își permit să își achizioneze o astfel de paletă.
     Aseară, în timp ce mă demachiam, am văzut, pe măsuță, penarul de la Milka pe care îl primisem împreună cu 2 pachete de biscuiți cu ciocolată (nu i-am cumpărat pentru mine, ci pentru o fetiță de 3 ani). Îl aruncasem pe măsuță până să îi găsesc un loc în care să nu se așeze prea mult praf pe el, dar m-am gândit că îl pot folosi în loc de paletă de farduri (aveam deja câteva mono fără carcasă de plastic). Nu puteam să-l folosesc așa pur și simplu, fără să-l împopoțonez, fără să-i pun o floricică sau o fundiță, nu?
 
     Să va arăt pas cu pas ce mi-a ieșit. Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, sunt făcute seara la lumina becului de noua generație. Am încercat să le editez cât de cât, dar nu au ieșit cum aș fi vrut.
 
 Materiale necesare
 

 - penar metalic
 - folie autocolantă (talentatele pot folosi tehnica șervețelului și a decupajului)
 - folie magnetică (se găsește pe ebay sub formă de coală A4 sau deja tăiată - click)
 - foarfeca
 - liniar
 - farduri rătăcite


     Începem prin a măsura dimensiunile penarului. 


     Folia autocolantă o tăiem cu 2-3 cm mai mare decât dimensiunile penarului.      Începem să lipim folia .. Penarul meu a avut colțurile rotunjite și mi-a fost destul de greu să le acopăr frumos. 
     Să nu uitați să împopoțonați ambele părți ale penarului.      Pentru a putea pune fardurile în interior avem de ales dintre 2 variante.

1. Decupăm o bucată de folie magnetică și o lipim în interiorul penarului 2. Tăiem câteva bucățele de hârtie magnetică pe care le lipim pe spatele fardurilor, apoi le așezam frumos în penar (varianta pe care am ales-o eu).      Pentru că nu mi-a plăcut felul imperfect în care arătau colțurile, m-am hotărât să lipesc pe margine o bentiță din saten, căreia i-am făcut o fundiță.
 
     În final avem o paletă personalizată. 
     Sper să va placă și, dacă va hotărâți să vă faceți o astfel de paletă, sper să mi-o arătați și mie. 

Baci!

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014