Inspirational work: Necklaces stand

     Proiectul asta a avut 1000 de fete in mintea mea. Initial ma gandeam sa-l fac dintr-o placa de pluta invelita intr-un material frumos si cu pioneze colorate. Apoi am aflat ca pluta nu e o varianta durabila si mi s-a stins becul ideei. La o plimbare in Hornbach (ar trebui sa ma plateasca pentru cata reclama le-am facut), am aflat ca au atelier de taiat placi de pal de diferite grosimi si culori. M-am interesat de preturi pentru a face niste rafturi in debaraua de pe hol, alt proiect pe care urmeaza sa-l fac. Dupa o tura de noapte o conving pe colega sa mergem la plimbare in Hornbach. Eu mai aveam cate ceva de luat pentru proiectele mele, iar ei ii trebuia niste folie statica. Atunci mi-am amintit de atelierul lor de taiat si i-am rugat pe baietii de acolo sa-mi taie 2 bucati de pal cu grosimea de 12 mm. Cel de 3 e prea subtire, iar cel de 14 mm mi s-a parut prea grosolan. De la raionul de tablouri am cumparat agatatorile, iar la raionul de cuie si tinte am gasit pionezele.


Cu ce?

- placa pal de 12 mm grosime (nu e scumpa deloc deloc)
- folie autocolanta (asta daca nu va pricepeti la pictura sau tehnica servetelului)
- pioneze (arata mai bine decat cuiele sau tintele)
- agatatoare pentru tablou (nu uitati sa cereti si tintele potrivite)
- liniar
- foarfeca (ati vazut ce foarfeca roz mi-am luat?)
- ciocan (al meu era prea urat ca sa vi-l arat in poza)
- rabdare si imaginatie ... si tutun sau trufe, dupa cazCum? 

     Pai e simplu de tot chiar daca in pozele multe o sa va para complicat.

     Masuram si taiem folia autocolanta cu cativa cm mai mare decat placa de pal. A mea a avut 26,5 cm pe 30 cm.Detaliu
Foarfeca mea taie singura. :D
 

     Lipim usor folia autocolanta. Nu desfaceti toata partea din spate a foliei deoarece e mai greu de lipit. Daca va raman bule de aer sub folie, le puteti intepa cu un ac.
     Lipiti frumos marginile si colturile.
     Rezultat intermediar fata-verso - deja am in cap alte 1000 de idei care se pot face cu o astfel de placa de pal.


    
     Apoi ... e nevoie de putina matematica. Masurati latimea agatatoarei si o pozitionati exact pe mijlocul latimei placii de pal. Eu am scazut 1,5 din 26,5 cm, apoi am impartit la 2 si am aflat punctul din stanga agatatoarei.

     A venit momentul sa folosim pionezele. Eu le-am asezat din 2 in 2 cm, dar le puteti aseza oricum. Ca sa fie in linie dreapta aveti de masurat si de insemnat cu cate un punct locul fiecarei pioneze. Aveti grija sa nu va dati cu ciocanul peste degete, poate fi dureros.


 
 

 
Rezultatul final - nu-i greu de facut, dar daca nu ati inteles ceva ma puteti intreba intr-un comentariu.
     Al doilea suport e putin mai mare si am de gand sa-l pastrez pentru mine. Eu am vrut sa pot agata si cerceii de el, asa ca am folosit o bucata de lant prinsa la capete in doua pioneze. Mi-a fost lene sa mai masor si sa fac semne, asa ca am batut restul pionezelor din loc in loc.


     Inca nu m-am hotarat unde il agat pe al meu, dar le-am fotografiat pe amandoua dupa ce le-am agatat pe rand in cuiul tabloului de deasupra patului din dormitor. Maine sper sa am parte de soare si sa le fac alte fotografii.

 

 


     Daca vreti sa il faceti si voi sunt curioasa cum v-a iesit. In functie de imaginatie si talent puteti folosi material textil, servetele, acrilice, citate inspirationale, poze cu machiaje si ce va mai trece prin cap.
V-ar placea un suport pentru coliere la un giveaway?

Baci!

Si PS bineinteles: Dupa cum s-a hotarat pe Facebook, la cafeaua de dimineata ne vedem cu un giveaway, iar maine seara cu o postare haul.
Si PS 2: Am si materialele pentru oglinda personalizata, dar, pana azi, nu am avut soare potrivit pentru poze.
PS3: Pentru week-end am o surpriza frumoasa pentru voi, abia astept sa o postez.

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014