Partia din padurea de la Straja

     De parca nu-mi venea sa cred cat de dimineata ne-am trezit vineri ca sa pornim la drum spre Straja. Am iesit din Timisoara, apoi am urmat traseul Lugoj-Caransebes-Hateg-Petrosani. In Petrosani strazile sunt dezastruoase, nici daca treceau tancuri nu cred ca erau atatea gropi. Indicatoare spre Lupeni nu am vazut, dar am mers la ghici pana am intrebat pe cineva. Am trecut prin toate satele posibile si am ajuns in Lupeni. Noi credeam ca trebuie sa viram la dreapta, dar de fapt era stanga. La o rascruce de drumuri am dat peste un indicator care arata spre telescaun sau spre statiune. am ales sa urcam cu masina pana sus, drumul a fost bunisor, fara zapada, dar cu cateva gropi de ocolit.

      Tot drumul a durat vreo 4 ore, dar in Petrosani am condus cu 10 km/h. Am ajuns pana aproape la intrarea in statiune, am vrut sa urcam si mai sus, dar am fost opriti de un nene care ne-a anuntat ca nu putem urca cu masina din cauza zapezii si ca trebuie sa platim 8 lei pe zi daca vrem sa lasam masina in parcare. Ne-am luat bagajele si am mers pe jos aproximativ un km pana la Cabana Zeni unde am fost cazati.


     Abia am vazut cabana din cauza mormanului de zapada care trona pe marginea drumului. Cat pe ce sa trecem de ea, dar m-am trezit la timp, ne-am intors 10 m si am coborat pe o poteca inventata imaginar prin zapada. La usa ne-a deschis tanti Jeican si ne-a indrumat spre camera 6, la etajul 2, o camera micuta, dar incapatoare. Mi-a placut faptul ca fiecare camera avea baia ei, nu o baie comuna pe etaj care trebuia impartita cu ceilalti vecini de palier. Internetul si wi-fi-ul au fost deja mofturi neindeplinite, dar ne-ar fi bucurat si televizorul daca nu era dus la reparat. 


     Restul zilei ne-am odihnit, iar spre seara ne-am plimbat prin statiune. Am fost putin dezamagita cand am vazut cat de putine persoane sunt la plimbare, probabil toti erau obositi dupa o zi de schi. Pe partia nocturna erau doar 2-3 schiori si cam toate magazinele si singurul restaurant din statiune se inchideau.


      Sambata dimineata ne-am echipat frumos: blugi, plovere groase, geci si fulare si am plecat sa descoperim fiecare colt din statiune, nicidecum sa schiem. La pub Tacco ne-am baut cafeaua, apoi ne-am uitat ametiti la telescaun pana ne-a dezmeticit un nene si ne-a aratat unde trebuie sa platim calatoria. O calatorie dus costa 10 lei, iar dus-intors 15 lei de persoana. Am luat 2 bilete si ne-am imbarcat in cutiile verzi, eu mai cu frica pentru ca am rau de inaltime. Cu o mana ma tineam de spatarul bancii, iar cu alta faceam poze cu Canon-ul. Ajunsi jos ne-am plimbat in satul pierdut de lume, ne-am palavragit cu o tanti draguta, apoi ne-am intors la telescaun. La urcare am filmat, dar nu am avut timp sa editez videoclipul. Cand e gata vi-l arat si voua.


     Din nou in statiune, pana sa ajungem la Tacco la un vin fiert m-am rasfatat cu o gustare: cartof spirala cu aroma de unt.


     
     Decizii, decizii... sa mergem sa vedem schitul sau sa inchiriem bob? Eu am ales schitul, stiam ca nu il mai vad daca ne luam bob si mergem pe partie. Schitul e situat vis-a-vis de Cabana Zeni. La intrare e un tunel cu icoane reprezentand fiecare zi din calendar, biserica e micuta, istoria nu o stiu, dar va arat cateva poze.  
 

     Am urcat pana sus la cruce, acolo unde e si partia Soarelui. Ne-am odihnit, am facut poze, am admirat schiorii si am plecat spre padure, aflasem ca vom gasi o cabana unde se inchiriaza boburi. Am mai urcat putin pe partia mare, pana sa ajungem la padurea de brazi, dar nu vedeam nici o cabana, asa ca am facut stanga imprejur si am dat de partia din padure pe care trecea cate un schior la fiecare sfert de ora. Cand am ajuns la capatul ei, am mai descoperit cateva cabane care nu se vedeau din statiunea, teleschiurile 1 si 2. Cabana noastra furnizoare de bocuri nu era de gasit, dar am avut noroc de o tanti care ne-a indrumat.
     Ne-am intors cu boburile pe partia libera, nu ne-a incurcat nimeni, nu am incurcat pe nimeni. Era mai greu la urcare, dar coborarea era gata in doi timpi si trei miscari. Va las un video ...

       Pentru ca se intuneca, am parasit partia draga, ne-am mutat pe partia special amenajata pentru boburi si saniute. Nu am mai stat mult, nici nu era la fel de lunga ca prima si era plina de damburi. Ne-am intors la cabana, ne-am odihnit, iar duminica dimineata am plecat inapoi inspre Timisoara.

En fin 


     Daca va doriti un week-end frumos la Straja, la Cabana Zeni, va puteti inscrie la giveaway-ul de pe blog.
Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014