Noutati si despre scoala de machiaj Atelier Paris Timisoara

     Una din noutati ar fi ca vreau sa ma reintorc pe blog, sper eu ca mai cu spor decat alte dati, mai ales ca acum am terminat si cursul de make-up si as avea putintel mai mult timp liber si produse noi pe care sa vi le arat.

     Cursul de make-up l-am inceput la sfarsitul lunii ianuarie, dar am terminat abia saptamana trecuta. De fapt mai am de facut 2 sedinte saptamana viitoare, dar diploma am primit-o ... joi. Sedintele se intind pe durata a 2 luni, dar eu am tot chiulit din cauza turelor de la spital si de la cabinet desi imi propusesem la un moment dat sa fac cate trei sedinte pe saptamana. Nu a fost sa fie, dar sunt o norocoasa ca Andra m-a inteles si ca inca ma mai primeste pe la scoala.

     De ce am ales cursul de la Make-up Atelier Paris? Pentru ca o cunosc pe Andra de cativa ani, pentru ca ea a invatat de la Oxana Novacovici (Bocancea), pentru ca ele predau tehnica creionului si a acuarelei (mai nou se preda si machiajul facut cu farduri cremoase si eyeliner gel) si pentru ca am avut ocazia sa invat multe tipuri de machiaje.

     Despre cursuri va spun ca dureaza 2 luni de zile si costa 450 euro la Andra si 550 euro la Oxana (am inteles ca ea preda in plus 3 tipuri de machiaje). Sunt 3 sedinte de teorie in care se explica cum trebuie sa fie pensulele de machiaj, se prezinta produsele si se predau pasii pentru tehnica creionului. Apoi se incep sedintele practice care tin aproximativ 2 ore si jumatate (eu stateam si cate 3 ore). Daca imi amintesc bine sunt in numar de 13, spre finalul postarii va arat machiaje de la fiecare sedinta in parte. Inca 3 sedinte sunt gratuite si se reiau 3 machiaje facute in timpul cursului. Dupa examen se ofera diploma si un set de fotografii profesionale pentru portofoliu.

     La inceputul cursului am avut nevoie sa imi cumpar setul de pensule, cele pe care le aveam nu se potriveau si am preferat sa am altele noi. Acum chiar ma gandesc sa imi vand pensulele vechi si sa imi iau inca un set de la scoala. Am mai avut nevoie de penseta, forfecuta, spatula (am folosit cu succes un instrument de cuticule), tablita pentru produsele cremoase, dischete demachiante, eventual solutie pentru curatat pensule (eu le curatam acasa si foloseam alcool izopropilic). Restul produselor sunt asigurate de catre scoala. In plus am mai cumparat 2 pensule pentru acuarele si mi-am luat cateva produse de baza, acuarele, pigmenti pulbere si 4 palete de farduri. Deocamdata nu am multe, dar o sa vi le arat intr-o postare viitoare (urmatoarea e despre pensule).

     La primele 2 sedinte nu am facut poze nici la machiaje, nici la modele ... probabil din cauza emotiilor si a faptului ca totul era vraiste in capul meu. Ce am invatat la curs nu as fi putut invata nici daca m-as fi uitat la 1000 de tutoriale pe youtube. Daca nu as profesa nu mi-ar parea rau pentru banii dati sau pentru timpul petrecut acolo in aproape fiecare saptamana (da, am chiulit si cate 2 saptamani). Am cunoscut fete frumoase, pasionate, dragute, am petrecut timp frumos cu ele si am legat cateva prietenii.

     Prima sedinta a fost despre pensat si machiajul corector, iar a doua sedinta a fost despre machiajul in tehnica creionului. De la a treia sedinta se complica lucrurile... e destul de tarziu cand scriu postarea asa ca nu mai explic la fiecare in parte ce am facut si ce machiaj e, dar as vrea sa revin cu tutoriale pentru cateva din ele. Nu e o promisiune, e doar o dorinta care depinde de timpul liber si de disponibilitatea modelelor, dar mi-ar place sa stiu daca ati vrea tutoriale in fotografii sau video. 

Smokey makeup (acuarela)

Machiaj semiluna (creion)
Schema clasica degrade (acuarela)

Machiaj Retro (creion)

Machiaj randunica (creion)

Machiaj farduri fixate pe o baza din fdt waterproof

Machiaj Cut-crease (creion)

Machiaj smokey (acuarela) - facut la o sedinta de repetare

Machiaj semiluna - examen

Machiaj semiluna examen

      Bineinteles ca nu am gasit toate pozele, dar cred ca sunt de ajuns cele pe care le-am postat. Daca va mai intereseaza alte detalii le puteti contacta pe Andra, Oxana sau Diana pe pagina de Fb Lectii de machiaj.


     In concluzie mi-a placut sa urmez cursul, am invatat lucruri noi, am cunoscut persoane noi, nu ma consider experta si stiu ca mai am de exersat (lipsa de timp si de modele), dar nu m-as fi gandit vreodata ca am 3 ore rabdare la un machiaj.

    Si mai vreau sa va arat ca pe diploma mea nu scrie Makeup Artist, raman aceeasi Ramo sau Choco (dupa cum ma cunoaste fiecare) asistenta medicala.


Baci!


Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014