Cu ce imi curat pensulele de machiaj?

     Despre pensule va pot povesti destule, chiar incepusem o postare generala despre ele, dar a ramas in draft. De cateva zile incerc sa le sortez si sa le fotografiez pe toate pe care le am pentru o postare in care sa vi le arat, cred ca sunt vreo 100 de bucati, daca nu mai multe. Pe unele nici nu le mai folosesc de mult timp, dar nu pot renunta la ele. Cateva le-am dat unor prietene, dar am si cateva preferate la care doar ma uit fara sa le fi folosit vreodata. Cel mai des folosesc pensulele din kit-ul pe care l-am cumparat cand am inceput scoala de machiaj si pensulele Real Tehniques. Nu visez pensule MAC sau MUFE, dar mi-as mai dori cateva pensule Bubbi. Asa-i ca sunt dragute? Si, neaparat vreau o pensula ca asta pentru aplicarea rimelului.

     Pana acum vreun an, curatam pensulele cu alcool izopropilic si le spalam periodic. La cursuri nu puteam merge cu flaconul cu alcool izopropilic dupa mine din cauza mirosului neplacut, asa ca am fost nevoita sa imi cumpar solutia de curatat pensulele de la Makeup Forever. Flaconul are 210 ml si costa 50-55 ron, dar e nevoie de maxim 2-3 pufuri pentru a curata pensulele de fata. Spreiez solutia de curatat pe pensula apoi o sterg de un prosop sau de un servetel de hartie. Pensulele mici de ochi sau pensulele de eyeliner gel le pot sterge si cu o discheta demachianta.
    
     Inainte de sarbatori s-a gandit mama sa imi faca o bucurie si m-a sunat sa imi spuna ca e intr-un magazin Kiko si sa intru repede pe site sa ii spun ce produse vreau. Pe langa pensule si smacuri i-am zis sa imi cumpere si o solutie de curatat pensulele pentru ca mi se paruse pretul avantajos. Doar mi se paruse pentru ca un flacon de 50 de ml a costat 6 euro. Nu stiu daca reusesc sa imi curat toate pensulele folosind doar un flacon.
     Nu gasesc lista ingredientelor solutiei de curatat pensulele de la Kiko, probabil era trecuta pe cutie, dar cred ca are in compozitie alcool izopropilic, la fel ca si solutia de la MUFE. Ambele curata pensulele la fel de bine, mai putin pensulele de fond de ten sau de ruj pe care trebuie sa le spal de fiecare data cand le folosesc.

     Recomand brush cleanser-ul MUFE, deoarece flaconul are o cantitate mai mare si datorita faptului ca e mai usor de gasit la noi.


Voi cum va curatati pensulele de machiaj?

Baci e abbcracci!
   

Sharing is caring

Choco's Pretty Things © 2014